НОВИ МОДЕЛИ ОТ СЕРИЯТА NIKE FREE – РЕВОЛЮЦИЯ В ДВИЖЕНИЕТО

НОВИ МОДЕЛИ ОТ СЕРИЯТА NIKE FREE – РЕВОЛЮЦИЯ В ДВИЖЕНИЕТО

19.04.2016

Nike представи новите модели от семейството Nike Free след повече от десетилетие иновации. Всеки от тях е снабден с изцяло ново ходило, изработено по революционната технология Nike Free Auxetic. Тази технология включва много еластична гума с геометрични набраздявания, която не само се огъва, но и се разширява и свива при движение. Това помага на бегачите да се доближат максимално до естественото движение и да развиват сила, независимо дали бягат или тренират.

На базата на нови проучвания, които показват как стъпалото се разширява и свива при удар със земята, новото еластично ходило имитира с максимална точност начина, по който тялото и краката реагират на сила. То абсорбира ударите, но същевременно отчита почти двойното разширяване на стъпалото при стъпване (приблизително един размер по дължина и два размера по широчина).

SU16_BSTY_Free_M_Free_RN_Outsole_06_54903

Нещо повече, понеже подметката е изключително гъвкава тя също имитира променящата се форма на стъпалото, независимо дали един спортист се движи само в права линия при бягане или в различни посоки при тренировка. По този начин контролът при движение отива в крака, а не в обувката. Или, както обяснява трикратната носителка на злато в спринта Алисън Феликс: „Тренирането с Nike Free укрепва краката ми. Аз много харесвам естественото движение в тези обувки. И понеже краката на всеки бегач са различни, е страхотно, че има обувки, които наистина се движат изцяло с нас.“

 SU16_BSTY_Free_AFelix_07_54938

МОДЕЛИ ЗА БЯГАНЕ

Всеки бегач притежава уникално стъпало, като формата му зависи от физиката и биомеханиката на спортиста.

 SU16_BSTY_Free_M_Free_RN_Flyknit_Lateral_01_55051 SU16_BSTY_Free_M_Free_RN_Lateral_01_55055 SU16_BSTY_Free_W_Free_RN_Flyknit_Lateral_01_54906 SU16_BSTY_Free_W_Free_RN_Lateral_01_55056

 

NIKE FREE RN MOTION FLYKNIT

Този модел за бягане позволява възможно най-динамично движение. Напълно адаптиран към стъпалото, той има еднопластова Nike Flyknit горната част с 3D ластична система, закрепена директно към новото еластично ходило Nike Free Auxetic.

NIKE FREE RN FLYKNIT

Този модел има много лека Flyknit горна част, разделена на зони, която комбинира удобството на чорап с класически силует, който приема формата на крака. Ходилото е направено по същата много по-еластична технология от нова, по-мека полиуретанова пяна за допълнителен комфорт. 

NIKE FREE RN

Лек и динамичен, този нов модел за бягане комбинира мрежеста горна част за гъвкавост и подкрепа, с нова, по-мека полиуретанова пяна в ходилото за допълнителен комфорт.

МОДЕЛИ ЗА ТРЕНИРОВКА

Всеки спортист може да тренира по много различни начини, според това какви са целите му. Багане, скачане, вдигане на тежести и други упражнения, изискват обувки с различни степени на стабилност и гъвкавост.

SU16_BSTY_Free_MFarah_02_54944

SU16_BSTY_Free_DSchippers_02_54942

SU16_BSTY_Free_AFelix_04_54939

SU16_BSTY_Free_AEaton_03_54940   


ДАМСКИ МОДЕЛ NIKE FREE TRANSFORM FLYKNIT

Тази нископрофилна обувка за тренировки е конструирана с Flyknit горна част специално, за да подобри стабилността на крака. Системата от Flywire влакна фиксира максимално добре стъпалото и предпазва от изкълчвания, докато поддържащият клип на петата държи спортиста стабилен при движение във всички посоки. Двуслойната стелка е поставена специално, за да омекотява множеството движения върху по-твърдата подметка, и така се осигурява по-голяма издържливост по време на най-тежките тренировки.

 МЪЖКИ МОДЕЛ NIKE FREE TRAIN FORCE FLYKNIT

Този модел е малко по-висок, има Flyknit горна част, която стабилизира крака. Системата от Flywire влакна фиксира максимално добре крака и предпазва от изкълчвания, докато поддържащият клип на петата държи спортиста стабилен при резки движения. И тук има двуслойна стелка за омекотяване на движенията и за повече издържливост по време на най-тежките тренировки.

 

 

Намери в мола