Ултимативният наръчник за червила

Ултимативният наръчник за червила

19.01.2016

Тенденциите при грима се сменят всеки сезон, но червилото остава символ на класическата красота. Неслучайно една от най-популярните визии при французойките са подчертаните устни на фона на изцяло естествено лице. Така с минимални усилия те успяват да акцентират върху своята женственост. Но поставянето на червило изисква известна доза опит. Независимо дали ще заложиш на ярките цветове или ще се довериш на телесните тонове, има определени тънкости, които трябва да усвоиш. Ето защо ние от Mall Plovdiv сме подготвили за теб ултимативния наръчник за червила. В следващите редове ще разбереш как да подбереш правилния нюанс за устните си, кои са техниките при нанасянето на червило и кои хитринки да използваш, за да направиш устните си безупречни. Приятно четене!

Как да избереш червило според цветовия анализ

Целта на червилото е да допълва естествената красота на жената без да отвлича изцяло вниманието върху себе си. По тази причина е изключително важно да подберем правилния цвят за своята пигментацията. Повечето от нас имат естествен усет при подбора на цветове, но прилъгани от тенденциите се случва да изберат цвят в неподходяща гама. Но как да сме сигурни, че избираме правилния тон за лицето си?

Тук на наша помощ идва цветовия анализ. Теорията на анализа се основава на естествената хармония в природата. Според нея всяка жена спада към определен цветови профил, който отговаря на един от четирите сезона. Всеки сезон е свързан с определена гама. Цветовият профил се определя според нюансите на очите, косата и кожата. Разгледай различните цветови модели, за да откриеш към кой от тях приспадаш ти.

prolet

 

Жената – пролет се отличава със снежнобяла или прасковена кожа, косите ѝ са ягодово руси, златисто кестеняви или рижави, а очите ѝ са светли. На този тип жени най-много им отиват нежните акварелни цветове. Кораловото също е цвят, върху който им препоръчваме да наблегнат. Съветваме жените-пролет да заложат на топлите нюанси  при червилата.  Топлите оттенъци на розовото, оранжевото и червеното стоят прекрасно върху техните устни. Жените-пролет спокойно могат да заложат и на бежовото. Идеята е да избягват всички цветове със студен или син оттенък.

червила

Жената – лято има светла кожа с розов оттенък или такава със загар. Косата ѝ е с пепеляв оттенък. Тя може да бъде сламено руса, кестенява или дори сива. Очите отново са светли, предимно сини. Отличителното при жената-лято е, че няма значителен контраст между тона на кожата, косата и очите. Обикновено към тази категория приспадат естествените блондинки. Студените и пастелените цветове са най-подходящи за жените-лято. При червилата препоръчваме те да наблегнат на цветовете със студени тонове. Това включва винено червеното, тъмновиолетовото и розовото с кафяв оттенък.

червила

Жената – есен се отличава със златист загар и кестенява коса. Очите са пъстри, лешникови или тъмнокафяви. Най-подходящите цветове за жените, които приспадат към този сезон, са приглушените топли цветове и наситените земни тонове. При червилата се препоръчват всички цветове с оранжев оттенък, както и наситените кафяви тонове или тези със златист оттенък. Жената-есен трябва да избягва всичко цветове със студен или син оттенък.

червила

Жената – зима се разграничава със снежнобяла или матова кожа, косата е шоколадова или абаносова, а очите са тъмнокафяви или кристално сини. Цветовете, които отиват на този тип жени са ярките цветове със студени оттенъци. При червилата препоръчваме яркорозовото, лилавото и наситеното червено със студен оттенък. Тъмното червило, наслоено с втори цвят със студен нюанс, също стои страхотно. Жената – зима трябва да избягва нюансите на бежовото, които са твърде близки до тона на кожата. Нейните устни трябва да бъдат силно подчертани.

Начини за нанасяне на червилото

Изборът на подходящ цвят е едва първата стъпка към изкусното нанасяне на червило. Техниката на поставяне е особено важна. Формата на устните лесно може да бъде изваяна благодарение на различните начини на нанасяне. В следващите редове ще откриеш подробни напътствия за постигането на желания от теб ефект.

Омбре устни

Ефектът омбре представлява градирането от по-тъмен към по-светъл цвят от крайчетата на устните към техния център. Благодарение на тази техника можеш да придадеш илюзията за значително по-сочни и обемисти устни. Нужен ти е балсам, молив и четчица за устни, както и две червила в един цвят, но с различен тон – тъмен и светъл. Започни с нанасянето на балсам. Така ще хидратираш устните си и червилото ще се задържи за по-дълго време. След това нанеси светлия нюанс червило. Внимателно очертай крайчетата на устата с молива за устни. Цветът на молива трябва да отговаря на по-тъмното червило. С помощта на четчицата размажи молива, така че да се прелее във светлото червило. После нанеси слой от тъмния нюанс в крайчетата, като избягваш центъра на устните. За финал заличи рязката разлика между двата нюанса като отново използваш четчицата.

Виж подробен видео туториал за постигане на омбре устни тук.

Ефектът градиент

Ефектът градиент е на обратния принцип на омбре ефекта. При него центъра на устните е подчертан с по-тъмен нюанс, а крайчетата са в светъл тон. Ефектът градиент е подходящ за жени с по-тънки устни, тъй като им придава обем. Така нанесеното червило стои изключително нежно, особено ако се използват нежни нюанси на розовото. За да постигнеш ефекта са ти нужни гланц, балсам за устни, червило в нежно розово и коректор. Започни с хидратирането на устните с помощта на балсама. След това нанеси коректора върху целите устни.  После нанеси съвсем малко от нежно розовото червило в центъра на устните. Следващата стъпка е да размажеш червилото, така че то да се прелее в коректора. За финал нанеси гланц за устни. Така те ще изглеждат още по-сочни.

Виж подробни видео насоки за постигане на ефекта градиент тук.

Неутрални устни

Неутралните устни са подходящи за всекидневието и могат да бъдат също идеалното допълнение към силния грим. Нужни са ти балсам , коректор и светъл молив за устни. Първата стъпка е да използваш балсама, за да хидратираш устните си. После контурирай крайчетата с молива за устни. Ако искаш да придадеш повече обем на устните си, може съвсем леко да излезеш от естествения контур. Завърши ефекта като внимателно нанесеш коректор върху цялата уста. Така ще получиш нежни неутрални устни. Ако кожата ти е матова, ти препоръчваме вместо коректор да използваш бежово червило с розов нюанс.

Виж друг начин за постигане на неутрални устни тук.

Триковете при нанасянето

Вече знаеш как да избереш правилния тон червило за теб и си наясно как най-добре да го нанесеш. Остава единствено да ти разкрием няколко хитринки, които ще направят устните ти безупречни. Следващите трикове ще ти помогнат в грижата на устните, оформянето на устните и съхранението на червилото.

Ексфолирай устните си

Здравите устни са красиви устни. Ето защо ти препоръчваме да полагаш редовно грижи за тях. Съветваме те да ексфолираш устните си веднъж седмично, особено през зимния период. Така ще се отървеш от мъртвата кожа и устните ти няма да изглеждат напукани. Гладката им повърхност ще помогне на червилото да се задържи за по-дълго време. Можеш да направиш пилинг на устните си със специален ексфолиант или да използваш смес от захар и мед за целта. Не забравяй да нанесеш балсам за устни, след като премахнеш мъртвите клетки. По този начин ще хидратираш кожата и тя ще се възстанови по-бързо.

Почисти крайчетата на устните си с коректор

Поставянето на червило не винаги минава гладко. Понякога прекаляваме с нанасянето на цвета и излизаме от контура. Така устните се обезформят. За щастие тази грешка е лесно поправима. Можеш да постигнеш желаната форма на устата като с помощта на клечка за уши нанесеш коректор по крайчетата ѝ. Коригирай крайчетата внимателно, но не се стреми към медицинска прецизност. Напротив, червилото ще изглежда много по-естествено, ако краят е леко замазан и прелива в кожата.

Нанеси пудра върху червилото, за дълготраен ефект

Всяка жена е наясно със силата на червилото. Някои жени обаче избягват да се червират, тъй като не успяват да задържат ефекта за достатъчно дълго време. За да избегнеш бързото избледняване на цвета, използвай прозрачна пудра. Нанеси един слой от червилото. След това леко прехапи с устни салфетка, така че върху нея да остане излишното червило. После нанеси втори слой червило и повтори процедурата със салфетката. Накрая, постави нова салфетка върху устните си и с помощта на четка за руж нанеси обилно от пудра върху нея. По този начин точното количество пудра ще проникне през салфетката. Така без да се изсушат устните или да се промени цвета, червилото ще има дълготраен ефект.

Удължи живота на червилото си

Някои козметични продукти стават наша запазена марка. Привързваме се по един особен начин и ни е трудно да се разделим с тях. Червилата имат кратък живот, тъй като бързо се деформират и стават изключително трудни за използване. Ние от Mall Plovdiv, обаче, сме открили хитринка с помощта, на която ще удължим живота на червилото. За целта са нужни малко стъклено контейнерче с капак, купа и чаша вряла вода. Отчупи остатъка от червилото и го постави в контейнерчето. Подсигури се, че то е достатъчно голямо, за да може да побере цялото количество червило. След това постави стъкленото контейнерче в купа и загрей вода. След като водата заври излей от нея толкова, че да се покрият три четвърти от контейнерчето. Целта е червилото да се разтопи. Когато то изстине и се втвърди отново ще можеш лесно да го ползваш с помощта на четчица. Единственото от което се нуждаеш е подходящо капаче, за да го съхраниш.

Истината е, че на всяка една жена ѝ отива червило. Няма нищо по-женствено от подчертаните устни. Ключът е избирането на подходящ тон и правилното нанасяне. Поставянето на червило придава особена сила. Сложиш ли червило, знаеш, че няма да останеш на заден план. Надяваме се ултимативния наръчник за червила на Mall Plovdiv да ти помогне да преоткриеш това незаменимо чувство. Пожелаваме ти безброй цветни целувки и ударна доза решителност!

Намери в мола