Селекция пуловери: топла прегръдка за него

Селекция пуловери: топла прегръдка за него

07.01.2016

текст и селекция: Антония Йорданова
фотография: Диляна Флорентин
Винаги съм смятала, че мъжете са ощетени откъм разнообразие в гардероба, особено като добавим факта, че не са готови на експерименти и много повече се влияят от оценката на околните, в сравнение с дамите.

И ако вече ви звуча несправедливо и песимистично, погледнете селекцията и не сдържайте спонтанния си коментар, след което ще трябва да се съгласите с мен!
Аз, обаче бързам да опитам да развенчая митовете за това, че жилетките и пуловерите са дрехи само за дядовци и да ви убедя, че това е една топла, но и много стилна прегръдка!

С идването на всеки есенно-зимен сезон плетивата имат свой нов изгрев и „пишат“ своя малка история отново и отново. Всяка година те са предизвикателство за дизайнерите с това да създадат нещо различно, но и за всички, които рано или късно им даваме шанс и се налага да им придаваме различен облик, според стила си. Разбира се, те отдавна не са само сигурен щит срещу студа, но умело обединяват и настроенията на цялата модна сцена.

Последните няколко сезона, например се завърна уважението към ръчния труд и техники, характерни за приложните изкуства – обемни и осезаеми текстури при плетивата, пачуърк, бродерии, апликации и т.н. Колкото по-близък до ръчната изработка е един пуловер или жилетка, толкова повече е „ в тренда“. Това става ясно и при бърз преглед на водещите и предпочитани марки за дрехи, независимо от класа, към който принадлежат.

Пуловерите са по-лесни за възприемане от мъжете, тъй като не са така ангажиращи стилово като жилетките. Различни по своята плътност и цвят, те се разделят също на такива с V деколте и с заоблено бие. Първите заслужено се причисляват към по-строгата и бизнес визия и в повечето случаи са по-фини като материя. Ние, обаче поставяме акцент на тези, които носят модния заряд на тази зима – плътни, цветни или с отчетливи мотиви.

Независимо дали включват няколко цвята или са дюс, плетката е отчетлива и по-груба. Често пъти имат финален акцент като шевица, градиращи райета, кожени налакътници и т.н. Могат също да включват повече от един вид плетка, така че да бъде още по-интересни.

Жилетките са „тежката артилерия“, защото малко млади мъже им дават шанс, а истината е, че те не са само тенденция, но и прекрасна възможност да се изгради съвременен градски стил с индивидуален почерк. Най-лесният начин е да започнете с baggy дънки и тишърт, с кецове или кубинки и oversize жилетка с груба плетка – в този случай дори е трудно да сгрешите! Ако това, все пак не е точно „вашето нещо“, можете да построите по-класическа визия и да използвате риза с дискретен принт на точки или райе, която хем ще кореспондира на жилетката, хем няма да я „засенчва“ – тогава можете да добавите класически деним, chinos панталон или джински, тънка вратовръзка, папийонка или просто шал. Парка, пухенка или кожух могат да завършат наслояването на такъв тип стайлинг. Ботуши или високи кецове със зимна подплата пък са подходящите обувки.

Ще видите колко забавно и приятно е да комбинирате и наслагвате цветове и текстури, а плетивата вероятно ще се сдобият с нов статут в гардероба ви!

 

ANDREWS, 99.90 лв.
СЕлкция пуловери

 

PEPE JEANS от FUSION, 303 лв.
Селекция пуловери

 

REPLAY, 295 лв.
Селекция пуловери

 

TEODOR, 159.99 лв.
Селекция пуловери

 

RIFLE от TEMPO CASUAL, 189 лв.
Селекция пуловери

 

G-STAR RAW от FAN POINT, 269 лв.
Селекция пуловери

 

ENERGIE от TOTALLY ERECTED STORE, 146 лв.
Селекция пуловери

 

PIERRE CARDIN, 385 лв.
Селекция пуловери

 

Шал G-STAR RAW от FAN POINT, 119 лв.
Селекция пуловери

 

Диоптрични рамки PRADA от JOY OPTICS, 395 лв.
Селекция пуловери

 

Часовник COLISEUM GLAMOUR LUX, 69.90 лв.
Селекция пуловери

 

Пухенка от MILL Milano, 199 лв.
Селекция пуловери

 

Обувки GAS от TEMPO CASUAL, 309 лв.
Селекция пуловери

 

Парфюм S.T. DUPONT от BEATY ZONE, 118 лв.
Селекция пуловери

 

Риза PIERRE CARDIN, 154 лв.
Селекция пуловери

 

Раница от DEICHMANN, 39.90 лв.
Селекция пуловери

 

Обувки BAGATT, 209 лв.
Селекция пуловери

 

Панталон TEODOR, 109 лв.
Селекция пуловери

 

Папийонка ANDREWS, 19.90 лв.
Селекция пуловери

 

Намери в мола