Как да избереш модерни дрехи за студеното време

Как да избереш модерни дрехи за студеното време

06.10.2015

Преди да тръгнеш по магазините за по-топли дрехи, виж съветите на стилиста на Mall Plovdiv Антония Йорданова, какви са актуалните тенденции за есента и зимата.

 

5-те дрехи, които трябва да имаш през есента са: романтична риза с къдрици, волани, дантели, кожено яке, дънки с разкроена долна част (тип чарлстон), оувърсайз жилетка, нещо оранжево.
Модерната жена този сезон (есен/зима) излъчва женственост и хармония.
В последните години понятието тенденции генерално се разми и вече всичко е въпрос на личен стил и подход към различните разработки на едни и същи влияния. Продължава властването на 60-те и 70-те години на миналия век, но определено тази зима във всички колекции има повече експерименти, повече смелост и провокация и много, много внимание към детайлите и декорациите.

Модерното палто тази зима изглежда като модерните палта от средата и края на миналия век – много изчистено, не много дълго и с права кройка, със средна дължина и силно разкроена долна част или дълго, двуредно и с подчертана талия.

При обувките тенденцията е да се търси комфорта, който, обаче не е за сметка на визията, тъй като категорично спортни модели през тази есен изглеждат като произведения на изкуството, обсипани в камъни, пайети, дантела и съвместяващи повече от 2 материи.
Цветовете са топли и близо до стандартните решения за есенно-зимния сезон в по-тъмната гама, но и с ярки акценти за най-склонните към експерименти.
Аксесоарите са правилно подбрани, когато завършват по категоричен начин стилово или визуално избрания аутфит.
Когато избираме дрехи за специален повод, трябва да избягваме да се съобразяваме само със собствените си предпочитания, а да бъдем част от случката по адекватен начин – стил, колорит, среда.
Синдромът „Нямам какво да облека!“ се преодолява, когато пазаруваме „умно“ и градим гардероб, който включва взаимно комбинируеми неща и се правят по-малко спонтанни покупки. Но това е просто добро пожелание, тъй като знаем, че жените рядко са чак толкова разумни 🙂

Мъжете ще са модерни и елегантни, ако са по-отворени за стила на добре изглеждащия мъж отвъд пределите на своята среда без да отричат определени решения само, защото са на пръв поглед далеч от техните разбирания.

Намери в мола