Професионален торседор в Мол Пловдив

Професионален торседор в Мол Пловдив

20.11.2012

Хосе Алберто Пепе (Jose Alberto Pepe) е професионален торседор (tobacco roller) с дългогодишен опит в корпорация Habanos S.A.

В момента Хосе притежава професионална степен 9 – като най-висока квалификация в областта. С такова постижение могат да се похвалят само неколцина кубинци, доказали уменията си в годините.

Професията възниква във фабриките за навиване на пури. Самото производство на пури и до днес се запазва като изцяло ръчен процес – от засяването на тютюна, през отглеждането, съхранението, навиването и опаковането им като продукт – с повече от 90 манипулации. Ролята на торседорите стои в това да изберат подходящите листа за една пура и да ги навият по начин, по който пурата да е в определен размер (не по-дълга, не по-дебела) и да пропуска достатъчно въздух, за да е удобна за пушене. Майсторството им се състои именно в умелия подбор и навиване на тютюневите листа, за да се постигне балансирано съотношение в силата и аромата на пурата, нейната горимост и естетически вид.

Гостуването на торседор от Куба е привилегия за всяка компания. Именно с ръчната му работа всеки може да се запознае освен с детайлите по навиването на кубинска пура, но и с културата Habanos – богата на история и факти. Подробности и детайли за ръчно свитите пури всеки може да получи в организираните от „Калиман Карибе“ ООД курсове Habanos Academy. Ексклузивно за м. ноември 2012 г. Хосе Алберто Пепе е в България по покана на веригите магазини La Casa del Habano и Premium Cigars&Tobacco.

Намери в мола